Open pompoen en rode bessen lasagne

Rode bessen zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan zoete gerechten, maar ze brengen ook een verrassende veelzijdigheid naar hartige gerechten! De levendige kleur en frisse smaak zorgen voor een onverwachte, lekkere twist aan jouw hartige maaltijd. Net zoals in dit recept, ontwikkeld en gefotografeerd door Pascalle Slingerland.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 0.5 pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram rode bessen
  • 4 el stracciatella
  • 4 blaadjes salie
  • Zwarte peper & zout
Open pompoen bessen lasagne

De bereidingswijze:

  1. Snij de pompoen door de helft, verwijder de pitten en haal de schil er af. Snij de pompoen in blokjes.
  2. Snipper de sjalot en maak de knoflook schoon. 
  3. Fruit de sjalot aan met de knoflook en de salie. Voeg hier de pompoen aan toe en bak deze even lekker aan.
  4. Hou 2 takjes rode bessen apart en rits de rest los van de takjes. Voeg deze bij de pompoen tot ze poffen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Steek met een ronde uitsteker 4 cirkels uit de lasagnevellen. Zet een pan gezouten water op en kook hier de lasagnecirkels in 2 minuten gaar.
  6. Doe de helft van het pompoenmengsel in een mixer met 2 el stracciatella. Mix dit tot een gladde saus.
  7. Schep een lepel saus op het bord. Leg hier een lasagnecirkel op. Verdeel hier nog een lepel saus over, gevolgd door een lepel gebakken pompoen. Leg hier nog een lasagnecirkel op. Sluit de toren af met een lepel stracciatella, een lepel gebakken pompoen en een takje rode bessen.