Pompoen salade met bramen en rode bessen

Rood fruit is niet alleen lekker in de zomer, de smaken passen ook heel goed in herfstige gerechten. Dat zie je terug in dit recept, ontwikkeld en gefotografeerd door Jaimy’s Kitchen. De zoete smaken van bramen, rode bes en pompoen passen heerlijk bij de rode ui uit de oven en het zoute van de feta. De pecannootjes geven een extra crunch aan de salade. De spooky pompoen gezichtjes zullen ook zeker in de smaak vallen bij de kids!

Ingrediënten voor 2 personen:

Salade:

  • 100 gram baby spinazie
  • 0.5 flespompoen
  • 125 gram bramen
  • 75 gram rode bessen
  • 50 gram pecannoten
  • 2 rode ui
  • olijfolie
  • 100 gram feta kaas
Dressing:
  • 2 el olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 1 el honing
  • peper en zout
 
Processed with VSCO with al3 preset

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 185 graden. Snijd plakken van de flespompoen, verwijder de schil en snijd met een mesje gezichtjes eruit. De overige stukjes pompoen kunnen ook in de oven of gekookt worden voor in een ander recept. Wrijf de pompoen gezichtjes in met olie, leg op een bakplaat met bakpapier en bak gaar in ongeveer 30 minuten.
  2. Schil de rode ui, snijd in parten en bak deze de laatste 20 minuten mee in de oven (maar houd deze goed in de gaten, kan per oven verschillen).
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Voeg bij de baby spinazie. Snijd feta in blokjes en verdeel over de baby spinazie. Was het fruit en verdeel ook over de salade, evenals de pecannoten.
  4. Voeg de pompoen gezichtjes en rode uien zodra deze gaar zijn bij de salade.