Rode bessen avocado mousse

De avocado is misschien wel de bekendste bes in Nederland. En ik hoor je nu al denken; bes !? Ja dat klopt, de avocado is óók een bes. Wel is deze bes minder fruitig dan de bessen die wij teelen. En dat is precies de reden waarom dit in ideale combinatie is met onze rode bes. Jaimy van @Jaimyskitchen laat je d.m.v. onderstaande recept deze heerlijke combinatie maken. Een lekker voorgerecht voor de hele familie!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram rode bessen
  • 3 el agave siroop
  • 1 citroen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el crame fraiche
  • 2 lente uien
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine teen knoflook
  • Pecan noten
  • Peper en zout

Tip: Koop wat extra rode bessen zodat je dit gerecht mooi kunt afmaken. 

 

Bereidingswijze:

De rode bessen mouse:

  1. Begin met het rissen van de rode bessen. Dit kan met de hand of door gebruik te maken van een vork.
  2. Doe de rode bessen in een pannetje.
  3. Voeg de agave siroop toe.
  4. Voeg een klein beetje water toe.
  5. Laat dit allemaal pruttelen in het pannetje.

In de tussentijd kun je starten met het maken van de avocado mouse. 

  1. Wanneer je ziet dat de rode bessen jam aan het borrelen / indikken is, dan kun je starten met het pletten van de rode bessen. Op deze manier komt er nog meer smaak vrij en krijg je een stevigere jam.
  2. Wanneer alle bessen kapot zijn en er een stevigere jam is ontstaan, mag deze van het vuur.
  3. Je kunt dan nog de bessen vliesjes klein maken tegen de rand van de pan. Of de jam zeven zodat er minder structuur is. Wanneer je dit doet, is het wel lastiger om laagjes te maken.
  4. Laat de jam afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast.

De avocado mouse:

  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  2. ‘Pers’ de avocado uit of gebruik hier een lepel voor.
  3. Snij de teen knoflook klein en voeg deze toe samen met de eetlepel creme fraiche.
  4. Voeg citroensap toe van een halve citroen.
    Start hierbij met een halve citroen en voeg eventueel de andere helft toe wanneer de avocado mouse wat frisser mag worden.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Pureer dit allemaal gezamenlijk totdat je een (luchtige) creme / mousse krijgt.

Afronden van dit gerecht

  1. Pak de bosui, paprika en pecan noten erbij.
  2. Start met het kleinsnijden/ hakken van deze producten.
  3. Pak twee (of meerdere) glaasjes erbij.
  4. Vul de glaasjes eerst met de rode bessen saus en vervolgens met de avocado mouse. 
    Let op: probeer hierbij de randen niet te raken en druk de  mouse een beetje aan.
  5. Maak het gerecht af met de toppings: bosui, paprika en pecan noten. 
  6. Voeg voor de gezelligheid nog een takje rode bes toe of alleen de losse besjes. 

Tip: Wil jij graag een variant met vlees? Voeg dan wat gerookte kipfilet toe of vervang de pecan noten met de kipfilet. 

Zo makkelijk kan een verassend, gezond én vrolijk voorgerecht zijn!  Ga jij dit recept maken? Tag je mooiste foodfoto dan met #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl. Smakelijk eten!

Gerco, Franciene en Nijs, de eigenaren van familiebedrijf Berrybrothers