Verwen ontbijt met rode bessensaus swirl
en eigen gemaakte granola
Ingrediënten (4 personen):
Rode bessen saus:
100 gram Berrybrothers rode bessen
2 medjoul dadels
1 tl vanille aroma
1/4 tl gemalen kardemom
Water
Karamel zeezout pangranola
75 gram grove havervlokken
75 gram notenmix
55 gram zadenmix
20 gram boekweitkorrels
2 snufjes zeezout
2 el kokospalmsuiker
1 eetlepel kokosolie
1/2 tl koek & speculaaskruiden
750 ml Alpro Mild & Creamy Naturel*
8 trossen rode bessen
De bereiding
Rode bessensaus
- Ris 100 gram rode bessen van de tros met een vork en was schoon met water.
- Doe de rode bessen, dadels, kardemom en vanille aroma in een klein steelpannetje en voeg net zoveel water toe totdat alles net onder staat. Laat koken op een laag vuur (+/- 5 min), totdat alles zacht is.
- Mix met een staafmixer tot een gladde saus en laat afkoelen in de koelkast.
Tip! De rode bessensaus en granola zijn één week gekoeld te bewaren!
Heb je weinig tijd? Gebruik dan je favoriete kant-en-klaar granola!
Lazy sunday en lekker de tijd? Maak dan je eigen pangranola zoals onderstaand!
Pangranola
- Verhit een koekenpan en rooster de havervlokken, gemengde notenmix, zadenmix en boekweitkorrels
ongeveer 5 minuten, tot goudbruin en het lekker geurt. - Voeg de kokosolie, kokospalmsuiker en koek & speculaaskruiden toe en rooster 2 minuten mee.
- Haal de pan van het vuur en voeg het zeezout toe.
- Eet de granola warm of laat afkoelen in de koelkast voor extra knapperigheid.
Afronden van de breakfastbowl
- Vul 4 kommetjes met plantaardige variatie op yoghurt* en maak een mooie swirl met de bessensaus.
- Bedek de plantaardige variatie op yoghurt* voor de helft met de granola.
- Was in totaal 8 trossen rode bessen. Leg 2 trossen rode bes per kommetje naast de granola
(Let op: de takjes zijn niet eetbaar!).
*De plantaardige variant van yoghurt kan vervangen worden door dierlijke yoghurt.
Wij zijn benieuwd naar jullie creaties, tag ons #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.