Rode bessen mueslirepen

Pak je gezonde levensstijl op en prep gezonde tussendoortjes! Deze heerlijke rode bessen mueslirepen zijn ideaal om vooraf te maken. Dit komt doordat ze vijf dagen in de koelkast goed blijven. Ideaal dus om lekker te snacken tijdens het werk of onderweg. Benieuwd hoe jij deze lekkere repen zelf kunt maken? Jaimy van Jaimy’s Kitchen laat het je graag zien!

Ingrediënten voor 14 porties:

  • 150 gr walnoten
  • 150 gr amandelen
  • 75 gr havermout
  • 250 gr (Medjoul) dadels
  • 50 gr gedroogde cranberry
  • 50 gr kokosolie
  • 180 gr Pure chocolade

Rode bessen jam

  • 300 gr rode bessen
  • 3 el geleisuiker

Keukenhulpjes

  • bakpapier
  • Hakmolen
  • Ovenschaal 20×20

Bereidingswijze:

  1. Maak de rode bessen jam door eerst alle bessen van het takje te rissen en af te spoelen. Voeg in een kleine koekenpan en voeg hierbij de geleisuiker. Laat dit op laag vuur pruttelen tot je een jam-achtige structuur hebt. Als je een streep door de jam trek en zie je dat de streep niet meteen verdwijnt? Dan is de jam klaar. Laat goed afkoelen.
  2. Maak het muesli mengsel door de dadels, cranberry, kokosolie, havermout, walnoten en amandelen en hak tot een plakkerige consistentie.
  3. Neem de ovenschaal en maak het bakpapier met een paar druppels water nat. Op deze manier kun je het bakpapier goed vormen en in de ovenschaal leggen. Verdeel de helft van het muesli mengsel in de ovenschaal. Voeg nu een laag van de afgekoelde rode bessen jam toe. Het kan zijn dat je een beetje overhoudt, bepaal zelf de hoeveelheid aan de hand van jouw ovenschaal. Voeg de andere helft van het muesli mengsel toe en druk goed, maar voorzichtig aan.
  4. Verwarm de chocolade au-bain-marie en voeg als laatste de chocolade er overheen. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast of tot de chocolade hard is.

Laat het smaken!