Onze Italiaanse keukenprinsessen José en Mariëlla hebben weer een té lekker recept in elkaar gezet. Misschien ken je deze moeder-dochter combinatie al; ze staan bekend onder de naam: Cooking Queens. En dat ze kunnen koken; daar zijn wij van overtuigd! Zelfs met onze ‘oer Hollandse’ bessen wisten ze een heerlijk Italiaans dessert neer te zetten: de Tiramisu. Benieuwd hoe je dit recept ook zelf thuis kunt maken? Lees dan snel door!
Ingrediënten voor 10 plakken:
Voor de bodem
- 2 eetlepels poedersuiker
- Gebruik hiervoor het biscuit taart recept van de Cooking Queens.
Voor de vulling
- 250 gram Mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2 ei dooiers
- 5 eetlepels poedersuiker
Voor het koffiemengsel
- 2 kopjes Espresso
- Een scheut Amaretto
Voor de topping
- 125 gram rode bessen
- Paar blaadjes munt
- 4 eetlepels cacao poeder
Bereidingswijze rode bessen tiramisu
- We starten met het zetten van 2 kopjes Espresso koffie.
- Meng hierdoorheen een scheutje Amaretto en laat afkoelen.
- Pak het eiwit en scheidt het eiwit van het eigeel. Het eiwit mag je weg doen.
- Meng het eigeel en de poedersuiker goed in een schaal die in een pannetje kokend water staat (au bain- Marie).
- Roer dit drie minuten door elkaar met een garde.
- Wanner het mengsel goed gemixt is mag de mascarpone erbij. Mix dit goed samen tot een mascarponemix.
- Klop in de tussentijd de slagroom romig in een andere schaal.
- Voeg de mascarponemix bij de slagroom en meng dit samen.
- Zet de vulling in de koelkast om goed af te laten koelen.
Voorbereiden biscuitbodem
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Pak een bakblik van ongeveer 30 x 40 cm.
- Leg hier een stuk bakpapier in.
- Verdeel het beslag, dat je kunt maken via de volgende link: biscuit taartbodem, over het bakblik.
- Zet dit ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Hou het beslag goed in de gaten want het mag ligt gebakken worden.
- Wanneer de biscuitlaag is gebakken laat je dit 5 minuten afkoelen.
- Strooi hier een laag poedersuiker overheen.
- Neem een andere bakplaat of schaal om de bodem om te keren.
- Laat ook deze zijde goed afkoelen.
- Verdeel na het afkoelen het koffielikeurmengsel over de bodem.
Vullen van de bodem
- Rits de bessen van de trosjes, houdt drie of vier trosjes over voor decoratie.
- Smeer de mascarponemix over de bodem, laat 1/4de over voor de topping.
- Strooi de geriste rode bessen over de mascarponemix en druk deze een beetje aan.
- Eindig met een laagje cacaopoeder die je er met een zeefje over zeeft.
Rollen van de bodem
- Nu komt het spannende moment: het rollen van de tiramisu.
- Til het bakpapier een beetje op en plaats deze over de vulling.
- Rol deze door totdat het bakpapier helemaal sluit.
- Houdt de rol stevig vast en omwikkel deze met plastic folie.
- Plaatst de rol een uurtje in de koelkast.
Afronden van de tiramisu
- Haal de tiramisu rol na een uurtje uit de koelkast.
- Als het goed is, is de rol nu goed opgestijfd.
- Nu start het afronden! Smeer met een spatel het restant van het mascarponemengsel over de rol.
- Je kunt dit glad strijken, maar ook met een soort laagjes zodat het meer structuur krijgt.
- Decoreer met de rode bessen en wat verse muntblaadjes.
Wij zijn super benieuwd naar jullie creaties en variaties op dit recept! Ga jij hiermee aan de slag? Deel je eindresultaat dan met @berrybrothers.nl #berrybrothersrecepten #berrybrothers. Laat het smaken!