Toastjes met kaas en rode bessen compote

Dit hapje doet het altijd goed, dat beloven we je! De zoetzure rode bessen combineren fantastisch met de pittige kaas en kruidige toastjes. Haal je rode bessen in huis en maak dit recept van @renees_eettafel. En wat je overhoudt aan rode bessen compote, smeer je lekker op de boterham of roer je door de yoghurt.

Ingrediënten voor 28 stuks:

 • 1 stokbrood om af te bakken
 • 5 el olijfolie
 • 1/2 el knoflookpoeder
 • 2 tl tijm
 • 1 groot stuk pittige kaas (munster-kaas of geitenkaas)
 • 200 gram rode bessen
 • 3,5 el agavesiroop
foto 5 Berrybrothers

De bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het stokbrood (je kunt ook voorgesneden afbakbrood gebruiken) in plakjes. Meng de olijfolie met de knoflook en tijm. Smeer de sneetjes stokbrood goed in met het oliemengsel. Zet voor zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 2. Was de rode bessen en haal ze van de takjes af. Het makkelijkst is om een takje aan de bovenkant vast te houden en dan met de kleinere takjes mee de bessen er vanaf te schuiven. Controleer nog even of er niet een klein stukje aan de besjes is blijven hangen.

 3. Pak een pannetje en doe daar de rode bessen in, prak fijn met behulp van de achterkant van een lepel. Druk de besjes tegen de zijkant van het pannetje aan, dat werkt het makkelijkst.

 4. Doe de agavesiroop bij de rode bessen en roer om. Zet op laag vuur voor zo’n 7 tot 10 minuten. Blijf goed roeren. Als de dikte goed is haal je het van het vuur, het dikt nog iets in dus hou daar rekening mee.

 5. Snij de kaas in stukjes en haal de toastjes uit de oven. Laat eerst even afkoelen voordat je de kaas er op legt/smeert. Doe wat van de rode bessen compote er op. Geniet van dit heerlijke borrelhapje!