Gegrilde boleten met een venkelsalade met rode bessen, gerookte bietjes, burrata en dragon
De naam van dit gerecht is een hele mond vol, waardoor het gelijk moeilijk klinkt. Daarom zijn wij blij om te verklappen dat het bereiden van dit gerecht niet moeilijk is. Dit gerecht, wat je zowel als lunch of als voorgerecht kunt eten, is samengesteld door Freya (Instagram: @freyaz_food). Freya is een echte gerechten kunstenaar en noemt dit gerecht; Vegatastisch! Benieuwd hoe geweldig dit gerecht is? maak dit gerecht dan snel zelf! De foto’s zijn ook gemaakt door Freya.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 venkel
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- 150 gram rode bessen
- Paar takjes dragon
- 4 koningsboleten of 4 koningsoesterzwammen
- 8 stuks gekookte bietjes, uit pot
- 2 stuks burrata
Bereidingswijze:
- Snijd de venkel door de helft en snijd de harde binnenkant eruit. Snijd de venkel in dunne plakjes.
- Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de uitgeperste knoflook, peper en zout.
- Meng deze dressing in een kom samen met de venkel.
- Rits de dragon en de rode bessen van de takjes.
Om de rode bessen gemakkelijk van het takje te krijgen kun je gebruik maken van een vork. - Meng de dragen en rode bessen ook door het venkel mengsel heen en zet deze in de koelkast.
- Snijd de koningsboleten in plakken.
- Grill deze in een grillpan rustig totdat ze een mooie grillstreep hebben en gaar zijn.
- Snijd de bietjes in tweeën.
- Leg de boleten op de borden als een soort carpaccio.
- Leg hierop de venkelsalade met de rode bessen.
- Maak af met de burrata die in stukken is gescheurd.
- Ter decoratie kan je nog een par bessen en dragon neerleggen.
Smakelijk eten!