Op zoek naar een heerlijk tussendoortje? Dan zit je hier op de goede plek. De Kokende Zussen hebben heerlijke en gezonde yoghurt muffins met rode bessen gemaakt. Lekker luchtig, goed gevuld en zacht zoet. De muffins zijn net eventjes wat gezonder dan de gewone muffins. Dat komt omdat ze olie, honing en yoghurt gebruiken in plaats van roomboter en suiker. Niet alleen de smaak is geweldig, maar ook de bereiding is geweldig makkelijk; binnen 20 minuutjes zijn de muffins klaar om van te genieten.
Ingrediënten voor 10 muffins:
- 200 gram rode bessen
- 200 gram bloem
- 60 milliliter olijfolie
- 2 eieren
- 170 gram honing
- 150 gram Griekse yoghurt
- 8 gram bakpoeder
- 1,5 tl vanille-extract
- Snufje zout
De bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak een muffinbakvorm en plaats hier 10 papieren bakvormpjes in.
- Doe de bloem, bakpoeder en zout samen in een grote mengkom.
- Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, eieren, honing, vanille-extract en olijfolie toe.
- Mix alles door elkaar zodat er een gladde massa ontstaat.
- Rits de rode besjes van de takjes en schep de rode bessen voorzichtig door het beslag.
Tip: gebruik een vork om de besjes van de takjes te halen! - Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
- Zet het beslag voor 12 tot 15 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is.
- Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Wanneer je het stokje in de muffin prikt en deze droog en schoon blijft, dan zijn de muffins goed.
- Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat deze afkoelen op een rooster.
Deze yoghurt muffins kun je heel goed invriezen. Rol ze bijvoorbeeld in vershoudfolie of stop ze in een afsluitbaar diepvrieszakje. Op deze manier blijven ze maximaal 2 maanden goed. Zo kun je elke dag weer opnieuw genieten van deze heerlijke muffins!