Deze heerlijke rode bessen couscous kun je heerlijk koud én warm eten. Perfect voor tijdens een BBQ of als avondmaaltijd. Wil je de combi helemaal compleet maken? Maak dan de lekkere kip shaslicks met rode bessen ketchup via het recept hier. Beide deze lekkere recepten zijn in samenwerking gemaakt met Vertruffelijk.
Ingrediënten voor 3 personen:
- Een handje rode bessen
- 100 gram parelcouscous
- 1 eetlepel groente bouillon
- 1/2 komkommer
- Een handje zoete cherrytomaatjes
- 2 bosuien
- 3 eetlepels Muhammara
- 75 – 100 gram feta
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1/2 gepofte rode paprika
- Wat fijngesneden munt
Benodigdheden:
- Zeef
- Kookpan
- Scherp mes
- Snijplank
Bereidingswijze:
- Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water en zeef ze daarna.
- Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor extra smaak kun je de eetlepel groente bouillon toevoegen tijdens bereiding. - Snijd ondertussen de groenten.
– Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
– Snijd de komkommer vervolgens in schijfjes.
– Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
– Snijd de bosuitjes fijn.
– Snijd de paprika in kleine stukjes.
– Snijd de feta in kleine blokjes. - Roer de parelcouscous los en breng op smaak met de muhammara.
- Voeg vervolgens de citroensap, feta, rozijnen, groenten en pijnboompitten toe.
- Proef of alle smaken naar wens zijn en kruid eventueel bij.
- Garneer vlak voor het serveren met de rode bessen en fijngesneden munt.
Smakelijk eten!