Appeltaart met een twist; bladerdeeg, pistachenoten en veel rode bessen!
Dit overheerlijke recept én de foto’s hebben wij mogen ontvangen van Freya (instagram: @freyaz_food). Zij is chef, voedingsdeskundig en content creator. Voor een heerlijke ‘zondag, bakdag’, kwam ze op dit lekkere én snelle recept. Ideaal om met de kids of alleen te bakken en extra gemakkelijk door het gebruik van bladerdeeg.
Ingrediënten voor 1 taart (8 grote punten):
- 4 Appels
- 2 Peren
- 300 gram rode bessen
- 3 el pistachenoten, gepeld
- 1 plak bladerdeeg, groot
- 2 tl kaneel
- 4 tl basterdsuiker
- 2 tl citroensap
Naar eigen smaak kan er slagroom worden toegevoegd.
Bereidingswijze appeltaart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snijd de appels en peren in stukjes.
- Was de bessen en ris hen van de stokjes. Dit kun je eenvoudig doen met een vork.
- Meng 1/3 van de rode bessen door de appels en peren. Maak op smaak met kaneel, de helft van de basterdsuiker en de helft van de citroensap.
- Snijd aan weerskanten van het bladerdeeg een strook af. Leg deze apart.
- Beleg een taartvorm met bakpapier en leg hierin het bladerdeeg. Trek het aan de zijden een beetje omhoog, zodat je een zijkant krijgt voor de taart. De zijkant kan je om het fruit heen vouwen.
- Vul de taartvorm met het fruit en vouw de taart een beetje om het fruit heen.
- Zet de taart in de oven voor ongeveer 45-50 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is en de taart goudbruin.
Bereidingswijze rode bessencompote:
- Kook de rode bessen zachtjes in een steelpan met de overgebleven suiker, citroensap en een klein laagje water.
- Roer soms en kook totdat je een stevige compote krijgt.
- Haal de taart uit de oven en serveer met de compote en slagroom naar wens.
Smakelijk eten! Wil jij graag jouw creatie delen? Tag ons #berrybrothers #berrybrothersrecepten @berrybrothers.nl.