BBQ’en; waar het eerst alleen een ‘zomerse gelegenheid’ was, wordt het steeds meer een jaarrond feest. De term WinterBBQ staat al bijna vast in het Nederlandse woordenboek. Het is dan ook niet gek dat we met ons lekkere zachtfruit op zoek gaan naar de overheerlijke BBQ recepten. Dit zalm recept, gemaakt door Vertruffelijk, is een perfecte aftrap! Samen met een lekkere salade heb jij het diner snel op tafel staan!
Ingrediënten (2 personen):
Voor de zalmpakketjes:
- 2 zalmfilets zonder huis (2 x 125 gram)
- 1/2 venkel (alleen het wit, dungesneden)
- Handje cherry tomaten
- 50 gram groene asperge tips
- 2 dikke plakken (buffel) burrata (of mozzarella)
- Droge witte wijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Voor de pesto met rode bessen:
- Rode bessen
- 30 gram geroosterde pijnboompitten
- 70 gram gemarineerde tomaatjes
- 35 gram geraspte Parmezaan
- 4 eetlepels olijfolie
Materiaal: Staafmixer & aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
We starten met het maken van de rode bessen pesto.
- Maak de rode bessen schoon en ris deze van het steeltje. Je hebt ongeveer 1 eetlepel rode bessen nodig.
- Pureer alle ingrediënten samen met de staafmixer.
- Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.
Nu gaan we verder met de BBQ pakketjes.
- Leg twee grote vellen aluminium folie klaar.
- Verdeel de dungesneden venkel, tomaatjes en asperge tips over de vellen.
- Kruid dit met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Leg de zalmfilets op de groenten en kruid ook met peper en zout.
- Besprenkel elke zalmfilet met ongeveer 2 theelepels witte wijn.
- Verdeel ongeveer de helft van de pesto over de zalmfilets.
- Leg op elke zalmfilet een plak burrata (of mozzarella).
- Kruid de burrata (of mozzarella) met peper.
- Vouw de aluminiumfolie goed dicht tot pakketjes (zie onderstaande foto).
- Leg de zalm 5 minuten op de BBQ.
- Haal de zalm voorzichtig van de BBQ en laat deze dichtgevouwen 5 minuten rusten.
- Garneer de zalm met wat extra rode bessen.
Tip: Wil je een volledige maaltijd? Serveer de BBQ zalm pakketjes dan met een lekkere salade.