Kip shaslicks met rode bessen ketchup

Mogen wij zeggen dat dit de lekkerste kipspiesjes zijn? Eigenlijk hebben we het nu al gezegd hé… Maar we schamen ons er niet voor. Deze spiesjes zijn perfect mals en heerlijk met de verschillende groenten. Maak het af met de lekkerste rode bessen ketchup en je wil niet meer anders! Super om te combineren met de parelcouscous. Beide recepten zijn gemaakt door Vertruffelijk.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de kip shaslicks:

  • Ongeveer 350 gram kipdijfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 eetlepels Baharat kruidenmix
  • Vers citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout

Voor de rode bessen ketchup:

  • 200 gram rode bessen
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 2 kleine uitjes
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke mespunt kashiri (of chiliflakes)
  • 1/2 theelepel gemalen venkelzaad
  • Een flinke mespunt zoet gerookte paprikapoeder
  • Een snufje zout
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Zeef
  • Staafmixer
  • Houten prikkers
  • Aluminiumfolie
Rode bessen saus

Bereidingswijze rode bessen ketchup:

Start met het maken van de rode bessen ketchup. Deze is extra lekker wanneer je het één dag van te voren maakt.

 

  1. Snijd de tomaten fijn.
  2. Snipper de ui zeer fijn en karameliseer licht in olijfolie.
  3. Bak een geperst teentje knoflook 2 tot 3 minuten samen met de kashiri, gemalen venkelzaad, snufje zout en paprikapoeder.
  4. Voeg rode bessen, tomaat, appelstoop en basterdsuiker toe en kook zachtjes een kwartiertje mee.
  5. Proef of de smaak naar wens is en kruid anders bij.
  6. Pureer en zeef de rode bessen ketchup.
  7. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze rode bessen ketchup:

Start met het maken van de rode bessen ketchup. Deze is extra lekker wanneer je het één dag van te voren maakt.

 

  1. Snijd de tomaten fijn.
  2. Snipper de ui zeer fijn en karameliseer licht in olijfolie.
  3. Bak een geperst teentje knoflook 2 tot 3 minuten samen met de kashiri, gemalen venkelzaad, snufje zout en paprikapoeder.
  4. Voeg rode bessen, tomaat, appelstoop en basterdsuiker toe en kook zachtjes een kwartiertje mee.
  5. Proef of de smaak naar wens is en kruid anders bij.
  6. Pureer en zeef de rode bessen ketchup.
  7. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Rode bessen saus in the making

Bereidingswijze kip shaslicks

  1. Snijd elke kipdijfilet in 6 stukken.
  2. Marineer de kip in de baharat kruidenmix met wat zout en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Snijd de paprika in stukken van 2 x 2 cm.
  4. Snijd de ui in vier stukken en pel de stukken van elkaar.
  5. Verwarm ondertussen de (elektrische) oven of BBQ voor op 200 graden.
  6. Rijg de kip aan de houten prikkers, afgewisseld met een stukje ui en paprika. 
  7. Herhaal dit tot de kip op is.
  8. Grill de kip shaslicks kort rondom op een hete grill.
  9. Leg de shaslicks op een met aluminiumfolie beklede bakplaat of BBQ.
  10. Besprenkel ze met citroensap en olijfolie.
  11. Gaar de spiesjes zo’n 25 minuten in de oven of op de BBQ.
  12. Laat 5 minuten rusten op een rooster.
  13. Serveer de kip shaslicks met de rode bessen ketchup en eventueel de parel couscous.

Smakelijk eten!

Rode bessen couscous met spiesjes