Met deze heerlijke havermoutkoeken kun je letterlijk alle kanten op! Ideaal als ontbijt, gezond tussendoortje of bij de koffie wanneer je visite krijgt. Dit recept is in samenwerking ontwikkeld en gefotografeerd door annedelicious.
Ingrediënten voor 6 koeken:
- 50 gram rode bessen
- 100 gram grove havermout vlokken
- 30 gram eiwitpoeder (of meer havermout)
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram geraspte kokos
- 30 gram witte gehakte chocolade
De bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan en de rode bessen met een vork en meng dit met de overige ingrediënten (behalve witte chocolade).
- Verdeel het beslag op een met bakpapier bekleden oven rooster in 6 gelijke rondjes.
- Bak de koeken voor ongeveer 15 minuten af tot ze goudbruin zijn. Ze blijven zacht maar worden vanzelf chewy als ze afgekoeld zijn.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie en verdeel dit over de koeken.