Valentine’s Day waffles

Ingrediënten voor 16 wafels:

 

Wafeldeeg:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 eieren
  • 500 gram roomboter
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1,5 tl rum aroma
  • 300 gram witte basterdsuiker

Topping

  • Slagroom
  • Poedersuiker
  • Verschillende soorten zachtfruit
Extra:
  • Zonnebloemolie 
hartjes-wafel-met-zachtfruit

Bereidingswijze wafelbeslag

  1. Start met het scheiden van het eiwit en eigeel en laat even staan.
  2. Laat de roomboter smelten in een steelpannetje.
  3. Meng hier de witte basterdsuiker doorheen.
  4. Meng de basterdsuiker met de boter totdat je een egaal mengsel krijgt.
  5. Voeg het eigeel, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en rum aroma toe.
  6. Meng alles goed door elkaar totdat het beslag luchtig wordt.
  7. Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten tot zachte pieken.
    Klopt de eiwitten niet te ver door: het moet luchtig blijven.
  8. Schep het eiwit in kleine porties door het wafelbeslag heen.

Wafels maken

  1. Plaats het wafelijzer op een oude krant of op keukenrol.
  2. Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige warmte.
  3. Vet beide kanten van het wafelijzer in met de zonnebloemolie
  4. Schep het wafelbeslag in het ijzer, dit kun je het beste doen met een grotere lepel of ijslepel.
  5. Bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig. 
  6. Laat de wafels afkoelen op een koel rek (bijvoorbeeld uit de magnetron).
  7. Versier de wafels met toppings naar keuze.

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie bakresultaten! Wil je dit met ons delen? Tag ons dan @berrybrothers.nl #berrybrothersrecepten #berrybrothers