Ingrediënten voor 16 wafels:
Wafeldeeg:
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
 - 10 eieren
 - 500 gram roomboter
 - 3 zakjes vanillesuiker
 - 1,5 tl rum aroma
 - 300 gram witte basterdsuiker
 
Topping
- Slagroom
 - Poedersuiker
 - Verschillende soorten zachtfruit
 
Extra:
- Zonnebloemolie
 
															Bereidingswijze wafelbeslag
- Start met het scheiden van het eiwit en eigeel en laat even staan.
 - Laat de roomboter smelten in een steelpannetje.
 - Meng hier de witte basterdsuiker doorheen.
 - Meng de basterdsuiker met de boter totdat je een egaal mengsel krijgt.
 - Voeg het eigeel, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en rum aroma toe.
 - Meng alles goed door elkaar totdat het beslag luchtig wordt.
 - Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten tot zachte pieken.
Klopt de eiwitten niet te ver door: het moet luchtig blijven. - Schep het eiwit in kleine porties door het wafelbeslag heen.
 
Wafels maken
- Plaats het wafelijzer op een oude krant of op keukenrol.
 - Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige warmte.
 - Vet beide kanten van het wafelijzer in met de zonnebloemolie
 - Schep het wafelbeslag in het ijzer, dit kun je het beste doen met een grotere lepel of ijslepel.
 - Bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
 - Laat de wafels afkoelen op een koel rek (bijvoorbeeld uit de magnetron).
 - Versier de wafels met toppings naar keuze.
 
Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie bakresultaten! Wil je dit met ons delen? Tag ons dan @berrybrothers.nl #berrybrothersrecepten #berrybrothers.