Ingrediënten voor 16 wafels:
Wafeldeeg:
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 10 eieren
- 500 gram roomboter
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1,5 tl rum aroma
- 300 gram witte basterdsuiker
Topping
- Slagroom
- Poedersuiker
- Verschillende soorten zachtfruit
Extra:
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze wafelbeslag
- Start met het scheiden van het eiwit en eigeel en laat even staan.
- Laat de roomboter smelten in een steelpannetje.
- Meng hier de witte basterdsuiker doorheen.
- Meng de basterdsuiker met de boter totdat je een egaal mengsel krijgt.
- Voeg het eigeel, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en rum aroma toe.
- Meng alles goed door elkaar totdat het beslag luchtig wordt.
- Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten tot zachte pieken.
Klopt de eiwitten niet te ver door: het moet luchtig blijven. - Schep het eiwit in kleine porties door het wafelbeslag heen.
Wafels maken
- Plaats het wafelijzer op een oude krant of op keukenrol.
- Verwarm het wafelijzer voor op middelmatige warmte.
- Vet beide kanten van het wafelijzer in met de zonnebloemolie
- Schep het wafelbeslag in het ijzer, dit kun je het beste doen met een grotere lepel of ijslepel.
- Bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat de wafels afkoelen op een koel rek (bijvoorbeeld uit de magnetron).
- Versier de wafels met toppings naar keuze.
Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie bakresultaten! Wil je dit met ons delen? Tag ons dan @berrybrothers.nl #berrybrothersrecepten #berrybrothers.