Onze top 10 recepten van 2021

2022 is alweer ruim een maand bezig. Toch vinden wij het nog even leuk om een korte terugblik op 2021 te geven. Het eerste jaar dat onze fans website officieel online was! We hebben maar liefst +3.000 mensen op onze website mogen verwelkomen. Benieuwd welk recept al deze mensen het lekkerste vonden? Bekijk hieronder de top 10!

10. Speltpancakes met rode bessensaus

We trappen de top 10 recepten van 2021 af met een lekkere klassieker; pannenkoeken! Dit recept is ideaal te maken in de ochtend, middag of avond. Want; het is toch altijd tijd voor pannenkoeken!? Waarschijnlijk is dit ook de reden dat dit recept zo hoog is geëindigd. Met de gemakkelijke ‘how to’ video weten wij zeker dat dit recept zeker gaat lukken bij jou in de keuken!

9. Eton mess met rode bessen

Het eerste recept van Jaimy’s Kitchen in onze top 10. En ik kan je nu al verklappen; haar naam ga je vaker horen! Jaimy is namelijk onze vaste influencer waar we een aantal keren per jaar receptvideo’s mee opnemen. En; goed nieuws, ook in 2022 gaan we hiermee verder! Nu terug naar het recept; deze overheerlijke eton mess is hét lekkerste Kerst dessert als je het ons vraagt. De combinatie van zoet, zuur en hartig is gewoon perfect. En, misschien nog wel belangrijker; het dessert staat binnen een paar minuten op tafel! 

8. Chia pudding met rood fruit

Op nummer 8 vinden we een gezond en eenvoudig ontbijt; namelijk de Chia Pudding! Deze pudding kun je het beste in de avond klaarmaken en bewaren in de koelkast. De chiazaadjes hebben dan genoeg tijd om al het vocht op te nemen. Door de combinatie met frisse kokosmelk en zoete frambozen, begint je dag gelijk feestelijk! Ook dit recept komt van Jaimy’s Kitchen.

7. Broodje geitenkaas met rode bessen

Wordt jij ook zo gek van die standaard broodjes die overal worden geserveerd? Dan hebben wij hier een hele goede afwisselingstip! Een broodje met smeerbare geitenkaas, afgetopt met rode bessen saus, pijnboompitjes én bieslook. Klinkt makkelijk hé? Dat is het ook! Maar nog veel belangrijk, het smaakt ook goed.  Ook dit recept komt van Jaimy’s Kitchen.

 

Tip: Dit recept is ook leuk om klaar te maken als hapjes voor op tafel tijdens een verjaardag of met Kerst! 

6. Home made blauwe bessen limonade

Op nummer 6 vinden we een iets nieuwer recept! Dit recept hebben we namelijk in de zomer van 2021 gemaakt. De home made blauwe bessen limonade. Een heerlijke limonade om te drinken tijdens een warme zomerdag. Doordat je zelf de limonade klaarmaakt, kun je zelf bepalen hoe (on)gezond je deze wil hebben! Ook dit recept komt van Jaimy’s Kitchen.

5. Appeltaart met rode bessen

Op plek 5 komen we een recept tegen dat verassend genoeg niet door Jaimy is gemaakt. Deze rode bessen variant op de oer Hollandse appeltaart is gemaakt door Freya van Freyaz Food. Door het toevoegen van één extra ingrediënt, krijgt deze taart gelijk een hele andere wending. Het proberen waard!

4. Gezonde feta salade met zachtfruit

En we zijn weer terug bij een recept van Jaimy’s Kitchen. Fun fact; dit recept is een van de eerste recepten die we samen hebben gemaakt! Zoals je kunt zien zijn we dus met een echte topper begonnen. De ingredienten van deze salade zijn jaarrond verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Een echt seizoen kunnen we er dus niet aan koppelen. Gelukkig ook maar; deze salade is namelijk zo lekker dat het geen straf is om deze vaker in het jaar te eten!  

3. Banenbrood met rode bessen

Op onze website gaan wij ook zeker mee met de trends van de jaren! Een van deze trends is natuurlijk het bekende banenbrood. Hierop hebben wij een parodie gemaakt door er rode bessen aan toe te voegen. We moeten eerlijk zijn; helemaal gezond is deze variant van het banenbrood niet. Maar lekker natuurlijk wel! Vind je een heel banenbrood altijd te veel om op te eten? Maak deze dan een keer klaar voordat er bezoek komt. Succes gegarendeerd!

2. Rode bessen cheesecake

Op de tweede plaats is onze ‘no-bake’ rode bessen cheesecake geëindigd. Fun fact; dit recept hebben wij gemaakt tijdens de aftrap van het rode bessen seizoen. Het afgelopen jaar mochten wij al eind april starten met onze oogst. Deze vroeg aftrap moest natuurlijk feestelijk gevierd worden; en hoe kan dat anders dan met een lekkere cheesecake? Dus; heb je iets te vieren? Dan raden we jou zeker dit lekkere recept aan!

1. Zomerse smoothie met zachtfruit

Was het je al opgevallen dat we bij de laatste drie recepten niet hebben vermeld wie deze gemaakt heeft? Waarschijnlijk kun je het al raden… Maar de gehele top drie is gemaakt door Jaimy van Jaimy’s Kitchen! Dat belooft veel goeds voor het aankomende jaar! De nummer 1; een heerlijke zomerse smoothie. Logisch dat deze op nummer één staat, want ons zachtfruit is én blijft natuurlijk een echt zomers product! Je begrijpt natuurlijk ook wel, dat het uitproberen van deze smoothie een echte ‘must’ is. Als je nog even wilt wachten tot de zomer, dan is dat natuurlijk niet erg; de recepten zullen niet van de website verdwijnen. 

Terugkijkend naar deze top 10 hebben wij al heel veel mooie recepten mogen ontwikkelen. En hier gaan we zeker niet mee stoppen! Heb jij een lekker recept idee met ons zachtfruit? Deel het via Instagram @berrybrothers.nl #berrybrothersrecepten #berrybrothers. Wie weet komt jouw recept dan in het 2022 lijstje te staan!