Panzanella salade met zachtfruit

Panzella is een klassiek Italiaans recept met ‘oud’ brood en veel tomaten. Dit recept, ontwikkeld en gefotografeerd door Jaimy’s Kitchen, is een fruitige twist op deze Italiaanse broodsalade. De frambozen, bramen, rode bessen en blauwe bessen zijn een zoete en frisse toevoeging in de salade en combineren heerlijk met het romige van avocado en pittige van rode ui en knoflook.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 0,5 ciabatta
  • 50 gram rode bessen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram bramen
  • 1 avocado
  • 2 rode bieten
  • 40 gram sla
  • 5 gram basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 el kappertjes

Dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 2 el Balsamico azijn
  • peper en zout

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd plakjes van de ciabatta en besprenkel met wat olijfolie. Rooster in 5-10 minuten goudbruin.
  3. Snijd rode ui eerst door de helft, dan nog in kwarten en vervolgens in plakjes. Voeg in een grote kom en voeg hierbij kappertjes, olijfolie, Balsamico azijn en peper en zout. Meng goed door elkaar. Halveer de bieten, snijd in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Voeg dit ook bij de uien met dressing.
  4. Haal de plakjes geroosterde ciabatta uit de oven, wrijf met het teentje knoflook over de plakjes en snijd in blokjes. Voeg dit in de kom en meng goed, zodat het brood de dressing goed opneemt.
  5. Was in de tussentijd het rood fruit. Neem een grote kom of maak de borden op met een beetje sla, de Panzanella broodsalade en verdeel het rood fruit eroverheen. Maak af door de avocado te schillen en in blokjes te snijden. Verdeel deze ook over de salade.